Články se štítkem: hypotéka

Jak ovlivní deaktivace DSTI bonitu klientů?

Bankovní rada České národní banky na červnovém zasedání ponechala nastavené horní hranice ukazatelů LTV na 80 %, resp. 90 %, a DTI na 8,5, resp. 9,5. Zároveň deaktivovala s účinností od 1. července 2023 nastavení horní hranice úvěrového ukazatele DSTI.

Úvěry / 28. 06. 2023

číst dále
koule

Křišťálová koule úrokových sazeb hypotečních úvěrů

Letošní rok je v oblasti hypotečních úvěrů jako na horské dráze. Navzdory jarní pandemii koronaviru a nepříliš pozitivním výhledům na ekonomiku, úrokové sazby úvěrů klesají a roste zájem o nové hypotéky. Zatím se zdá, že koronavirová krize hypoteční trh příliš nezasáhla. Dle průzkumu České bankovní asociace dosáhly hypoteční úvěry v červnu 2020 celkového objemu téměř 19 mld. Kč. Oproti loňskému červnu to je nárůst o 28 %. V červenci 2020 objem hypotečních úvěrů dokonce překonal hranici 21 ml. Kč. Bude pokračovat klesající trend úrokových sazeb? Budou banky zpřísňovat podmínky pro nové úvěry?

Úvěry / 10. 09. 2020

číst dále
domek

Čeká nás „výprodej“ hypoték?

V oblasti hypotečních a spotřebitelských úvěrů se toho během posledních pár týdnů událo mnoho. Došlo ke snížení sazeb České národní banky, změně limitů pro poskytování hypotečních úvěrů a k prvotnímu odkladu splátek u jednotlivých poskytovatelů následoval odklad splátek v režimu zákonného moratoria.

Úvěry / 22. 05. 2020

číst dále
ocenění

holver získal dvě ocenění na poli hypotečních úvěry

Ocenění za dobře odvedenou práci vždy potěší, tentokrát jsme toho dosáhli všichni dohromady a dokonce dvakrát!

Úvěry / 10. 01. 2019

číst dále