smlouvy

Na povinné dokumenty jednoduše

Jedním z projektů letošního roku, do kterého jsme v holveru investovali hodně energie a času, bylo zjednodušení administrativních procesů, souvisejících se zpracováním povinné dokumentace k obchodům.

--- Mojmír Kramný, ředitel společnosti, holver

Zmíněné dokumenty jsou poradenskou sítí vnímány spíše jako nutné zlo. Jsou totiž náročné nejen svým rozsahem, ale také zohledněním a vyhodnocením zaznamenaných informací. To sebou nese samozřejmě nemalé penzum času, potřebné k jejich vyplnění.

 

Snažíme se neustále zkracovat a zjednodušovat cestu poradce k zákazníkovi a rozhodli jsme se proto tuto administrativu digitalizovat. Výhodou dobře nastaveného procesu je automatizace, která odbourává chyby a hlídá některé procesy při jejich zpracování.
V jednotlivých segmentech je to např.:

 

  • – v investicích vyhodnocení investičního dotazníku a posouzení cílového trhu Zákazníka
  • – v pojištění možnosti doporučení/rady a vyhodnocení vhodnosti nabízených variant produktů
  • – v úvěrech posouzení bonity (úvěruschopnosti) dle parametrů DTI, DSTI

 

Pro všechny segmenty pak aplikace hlídá rozsah povinné dokumentace a konkrétní obsah, nutný pro její vyplnění.

 

Takto připravenou dokumentaci je možné podepsat digitálně na libovolném dotykovém zařízení a podepsané dokumenty pak odchází všem stranám, tedy na centrálu společnosti, poradce i zákazníka.

 

Novinkou v celém procesu a velkou výhodou v aktuální době covidových omezení, je možnost podpisu distančním způsobem, kdy poradce standardně ověří zákazníka, ale následné podepsání povinné dokumentace již probíhá v zabezpečeném prostředí aplikace. Do té má zákazník přístup po zadání kódu obdržený na jeho mobilní telefon. V aplikaci vidí všechny dokumenty k podpisu, dává souhlas s jejich obsahem a digitálně podepisuje.

 

Aktuálně již pracujeme na celé řadě dalších vylepšení, jakými jsou např. duplikát, oprava, rozšíření náhledu zákazníka na archiv dokumentů a další, které vše ještě zjednoduší a zrychlí. Věříme totiž, že všechny povinné dokumenty nemusí být nutné zlo, ale při správně nastaveném procesu rutina, která nezatíží poradce ani klienta.

 

 

 

Štítky

digitalizace

Související články

rozhovor

Nový podcast o bezpečnosti na internetu s předními osobnostmi kyberbezpečnosti

fintech / 21. 05. 2020

Rok velkých změn

fintech Úvěry / 29. 06. 2022

ilustrace hacker

Pokud svým klientům posíláte e-mailem cokoliv, co byste nenapsali na pohlednici, zašifrujte to. Radí odborník na kyberbezpečnost.

fintech / 21. 05. 2020